IFRS tanácsadás

Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok

 

IFRS Tanácsadás

 

A nemzetközi számviteli és jelentési kötelezettségek teljesítése egyre több kihívást jelent minden nemzetközi vállalkozás számára. Nemzetközi vállalatoknál az IFRS alkalmazása nemcsak abban segít, hogy összehasonlítsa szervezetét a versenytársakkal, illetve nemzetközi szinten egységesítse pénzügyi beszámolását jelentéstételi nyelvét a leányvállalatok között, de átlátható képet ad az Ön pénzügyi műveleteiről a potenciális befektetők számára. Az IFRS-ek (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) az egész világon közös szabályokat határoznak meg annak érdekében, hogy az elkészített pénzügyi kimutatások következetesek, átláthatóak és összehasonlíthatók legyenek.

IFRS tanácsadó szolgáltatásainkat kínálva a Central Audit szakértő csapata támogatja ügyfeleit az IFRS jelentéstételi követelmények és IFRS konszolidációs csomagok teljesítésében, így javítva partnereink üzleti hatékonyságát és elszámoltathatóságát. Továbbá számviteli és könyvvizsgálói szakértőkből álló csapatunk átfogó szolgáltatásokat nyújt partnereiknek, hogy segítse őket az IFRS minden vonatkozásában. IFRS tanácsadási szolgáltatásainkat személyre szabottan úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek a nemzetközi követelményeknek.

 

Használja ki szakértőink támogatását IFRS tanácsadás és IFRS konszolidációs csomagok elkészítésében

 

Átfogó IFRS-tanácsadási szolgáltatásokat kínálunk, kezdve a jelenlegi számviteli gyakorlatának ellenőrzésétől és új számviteli eljárások kidolgozásától, egészen az IFRS szerinti lehetséges jelentési alternatívák elemzéséig. Legyen szó professzionális tanácsadásról, tapasztalt szakértőink tanácsot adnak az aktuális üzleti igényeihez vagy stratégiai jövőbeli terveihez.

Első IFRS szerinti pénzügyi beszámoló

 

IFRS-tanácsadási szolgáltatásainkkal támogatjuk Önt a helyes számviteli eljárások kialakításában, mint pl:

 • Az első pénzügyi kimutatások elkészítése
 • Új számviteli gyakorlatok és módszerek kialakítása
 • Az IFRS és a HAS közötti különbség azonosítása és kiszámítása
 • Az IFRS és a HAS közötti különbség okozta adókülönbözetek azonosítása
 • IFRS szerint számviteli politika kialakítása
 • IFRS szerinti pénzügyi beszámoló támogatása
 • Könyvvizsgálat támogatása

IFRS egyedi és konszolidált pénzügyi kimutatások készítése

 

Bár lehet, hogy nincs szüksége összetett IFRS-tanácsadásra, bármilyen pénzügyi kimutatást elkészíthetünk az IFRS szerint, hogy időt és erőforrásokat takarítson meg. Szakembereink mindig naprakészek az aktuális szabályokkal, és biztosíthatják, hogy pénzügyi kimutatásai következetesek, átláthatóak és megfelelőek legyenek.

 

Speciális vezetői beszámolás IFRS szerint

 

A gyorsan változó szabályozási környezet és a folyamatosan változó számviteli standardok megváltoztatják számos vállalkozás pénzügyi beszámolási folyamatának megszervezését. Gyakori megoldás, hogy az egyedi beszámolóknál alkalmazott hazai szabályrendszertől függetlenül a konszolidációs adatszolgáltatást a nemzetközileg elfogadott és széles körben ismert IFRS-ek alkalmazásával kell, hogy elkészítse a leányvállalat. Átfogó IFRS szolgáltatásaink támogatják Önt a anyavállalati konszolidációs csomagok elkészítésben, illetve ellenőrzésében, az IFRS és a HAS közötti különbségek azonosításában.

 

Miért válasszon bennünket?

 

Szakértőink kézzelfogható értéket adnak, ügyelve arra, hogy a tanácsadás stratégiai és produktív szerepet töltsön be a mai vállalatirányítási környezetben. Meghatározzuk a fejlesztésre szoruló területeket, és olyan eszközöket javaslunk, amelyek segíthetik szervezeti céljainak elérését, és pozitívan járulnak hozzá vállalkozása sikeres működéséhez.

A Central Audit csapata az ügyfél elégedettségét tartja legfontosabb céljának, és ennek érdekében úgy alakítjuk ki ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásainkat, hogy a legtöbb hozzáadott értéket teremtsük meg számukra. Éves beszámolók, konszolidációs csomagok, átalakulási vagyonmérlegek és vagyonleltárak, illetve apport könyvvizsgálatához kérje ajánlatunkat elérhetőségeink valamelyikén!

Üzleti fókusz

Könyvvizsgálat

Számviteli tanácsadás

Pénzügyi átvilágítás

Vállalatértékelés

Adótanácsadás

Speciális minősítések

IFRS minősítés

Befektetési vállalkozási minősítés

Pénzügyi intézményi minősítés

Iparági fókusz

Autóipar

Kereskedelem

Termelés/Gyártás

Ingatlankezelés

Nonprofit szervezetek

Szolgáltatások

 • Éves beszámolók könyvvizsgálata
 • Konszolidációs csomagok könyvvizsgálata
 • Átalakulások könyvvizsgálata
 • Apportértékelés
 • Cégértékelés
 • Tranzakciós tanácsadás
 • Pénzügyi átvilágítás
 • Számviteli tanácsadás
 • IFRS tanácsadás
 • Adótanácsadás

Bővebben »

Lépjen velünk kapcsolatba!