Pénzügyi vállalkozások könyvvizsgálata

Befektetési alapok, pénzügyi vállalkozások és pénztárak könyvvizsgálata 

Befektetési alapok, pénzügyi vállalkozások, pénztárak könyvvizsgálata

Cégünk szakértői a pénzügyi vállalkozások és befektetési alapok számára is könyvvizsgálati szolgáltatásokat nyújtanak. Hosszú évek tapasztalatával rendelkezünk, és elkötelezettek vagyunk a szabályozói előírásoknak való megfelelés biztosításában a pénzügyi vállalkozások könyvvizsgálata során.

A 2007. évi CXXXVIII. törvény a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályai alapján a befektetési vállalkozás, az, aki e törvény szerinti, tevékenység végzésére jogosító engedély alapján, harmadik személy részére, ellenérték fejében, rendszeres gazdasági tevékenysége keretében befektetési szolgáltatást nyújt vagy befektetési tevékenységet végez.

Befektetett eszköz alapján az alapok típusi a következők lehetnek:

Ingatlanalapok: Ezek az alapok ingatlaneszközökbe, például ingatlanfejlesztésbe vagy ingatlanok forgalmazásába fektetnek be.

Értékpapíralapok: Ezek az alapok részvényekbe és/vagy kötvényekbe fektetnek be. Az értékpapíralapok lehetnek hagyományos alapok, amelyek a tőzsdén kereskedett eszközökhöz nyújtanak hozzáférést.

Hagyományos alapok: Ezek az alapok hagyományosan részvényekbe, kötvényekbe és pénzpiaci eszközökbe fektetnek be, és általában a hozam maximalizálására vagy a kockázat minimalizálására törekednek.

Különleges alapok: Ezek az alapok speciális stratégiákat követnek, például európai alapok, származékos alapok, indexkövető alapok, hozamvédett alapok vagy tőkevédett alapok. Ezek az alapok gyakran célzott befektetési célokat szolgálnak ki.

Kockázati tőkealapok: Ezek az alapok magas kockázatú vállalkozásokba és kezdeményezésekbe fektetnek be, gyakran induló vállalkozások vagy technológiai innovációk területén.

Magántőke alapok: Ezek az alapok tőkét biztosítanak különböző vállalatoknak, gyakran a tulajdonosi vagy befolyási részesedés megszerzése céljából.

Részalapok: Ezek az alapok további diverzifikációt nyújtanak azáltal, hogy több alcsoportot hoznak létre ugyanazon alap tőkéjén belül. Például egy részalap lehet egy értékpapíralap, amely részalapokat hoz létre különböző szektorokban vagy régiókban történő befektetések céljából.

A Hpt 9. § (1) alapján a pénzügyi vállalkozás az a pénzügyi intézmény, amely – a pénzforgalmi szolgáltatás, a betétgyűjtés és a pénzváltási szolgáltatás kivételével -, egy vagy több pénzügyi szolgáltatást nyújt, illetve fizetési rendszert működtet, illetve a pénzügyi holding társaság. Például a lízingcégnek nevezett társaságok többségében pénzügyi vállalkozások.

Az előírásoknak megfelelő befektetési alap és pénzügyi vállalkozás könyvvizsgálójának minősített könyvvizsgálónak kell lennie, aki vagy pénzügyi intézményi minősítéssel, vagy befektetési vállalkozási minősítéssel rendelkezik.

Miért bennünket válasszon?

Társaságunk az informatikai és felhőalapú technológiák széles skáláját alkalmazza a könyvvizsgálati folyamatok során, hogy ügyfeleink számára a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Az évek során folyamatosan fejlesztettük az innovatív könyvvizsgálati módszereinket, és kihasználjuk az online adatokban rejlő lehetőségeket.

A célunk nem csak a könyvvizsgálat elvégzése, hanem az ügyfél elégedettség is. Rendszeresen mérjük és értékeljük az elégedettséget, és az ügyfelek visszajelzéseire építve folyamatosan tökéletesítjük a szolgáltatásainkat.

***

Társaságunk széles körű tapasztalattal rendelkezik a könyvvizsgálat területén, így abban az esetben, ha a leírtakkal kapcsolatosan további kérdések merülnek fel, szívesen állunk rendelkezésre.

Üzleti fókusz

Könyvvizsgálat

Számviteli tanácsadás

Pénzügyi átvilágítás

Vállalatértékelés

Adótanácsadás

Speciális minősítések

IFRS minősítés

Befektetési vállalkozási minősítés

Pénzügyi intézményi minősítés

Iparági fókusz

Autóipar

Kereskedelem

Termelés/Gyártás

Ingatlankezelés

Nonprofit szervezetek

Szolgáltatások

  • Éves beszámolók könyvvizsgálata
  • Konszolidációs csomagok könyvvizsgálata
  • Átalakulások könyvvizsgálata
  • Apportértékelés
  • Cégértékelés
  • Tranzakciós tanácsadás
  • Pénzügyi átvilágítás
  • Számviteli tanácsadás
  • IFRS tanácsadás
  • Adótanácsadás

Bővebben »

Lépjen velünk kapcsolatba!