IFRS audit

Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok

 

IFRS audit

 

Miközben a vállalatok a határokon átnyúló tevékenységüket kiterjesztik, és nemzetközi érintettekkel is kapcsolatba lépnek, a nemzetközileg elismert számviteli standardok betartása alapvető fontosságúvá válik. Ez különösen igaz az Európai Unión belüli tőzsdéken jegyzett vállalatokra, ahol kötelező az IFRS-ek szerinti könyvvezetés.

Egyes joghatóságokban azonban a vállalatoknak törvényileg kötelező az IFRS-ek szerint elkészíteni és bemutatni pénzügyi kimutatásaikat. Azok a vállalatok, amelyek úgy döntenek, hogy értékpapírjaikat az Európai Unióban található tőzsdéken jegyzik, kötelesek pénzügyi kimutatásaikat az IFRS-ek szerint elkészíteni. Következésképpen ezek a társaságok jellemzően rendszeres IFRS könyvvizsgálatnak vetik alá magukat, hogy a befektetők és a szabályozó hatóságok számára megfelelő bizonyosságot nyújtsanak. A pénzügyi intézmények, biztosítótársaságok és más szabályozott piacon működő szervezetek számára a felügyeleti hatóságok szintén előírják az IFRS-ek bevezetését, és rendszeres könyvvizsgálatnak kell alávetniük magukat, hogy biztosítsák a vonatkozó szabályozásoknak és az iparágspecifikus beszámolási standardoknak való megfelelést.

A társaságok önkéntesen is választhatják az IFRS-ek alkalmazását és az IFRS könyvvizsgálatot, hogy megfeleljenek befektetőik, hitelezőik vagy más érdekelt felek elvárásainak. A nemzetközileg elismert számviteli standardok követésével és a független könyvvizsgálói véleménnyel a vállalatok célja az átláthatóság növelése, a bizalom kiépítése és a befektetések vonzása.

A globálisan működő vagy különböző országokban jelenlévő leányvállalatokkal rendelkező vállalatok választhatják az IFRS-ek bevezetését és könyvvizsgálatát, hogy biztosítsák a pénzügyi beszámolás egységességét az összes leányvállalatuknál. Az IFRS közös számviteli nyelvet biztosít, amely megkönnyíti az összehasonlíthatóságot és az átláthatóságot, különösen a multinacionális szervezetek esetében.

Miért válasszon minket?

Csapatunk magasan képzett szakemberekből áll, akik alapos ismeretekkel rendelkeznek az IFRS-ekről és azok összetettségéről. Naprakészek vagyunk a legújabb standardokkal, beleértve az Európai Unió által előírtakat is, és biztosítjuk, hogy az Ön pénzügyi kimutatásai megfeleljenek a folyamatosan fejlődő IFRS-követelményeknek. Az évek során széleskörű tapasztalatot szereztünk az iparágak széles skáláján. Akár a gyártás, a technológia, a szolgáltatások, a kereskedelem vagy bármely más ágazatban tevékenykedik, szakembereink rendelkeznek az átfogó IFRS auditok hatékony elvégzéséhez szükséges iparág-specifikus ismeretekkel.

Könyvvizsgálati megbízásaink során a legmagasabb minőségi és szakmai színvonalat tartjuk be. Szigorú folyamatainkat és módszereinket úgy alakítottuk ki, hogy megbízható és pontos bizonyosságot nyújtsanak az Ön pénzügyi kimutatásairól, így az érdekelt felek bizalmat éreznek pénzügyi beszámolói iránt. Célunk nem csupán az, hogy az Ön jogszabályi kötelezettségeinek eleget tegyünk, hanem az is, hogy hozzáadott értéket teremtsünk az Ön üzleti tevékenységéhez. A könyvvizsgálaton túlmutatva értékes meglátásokkal és ajánlásokkal szolgálunk, amelyek segítenek Önnek a pénzügyi beszámolási folyamatok javításában, a belső kontrollok megerősítésében és a kockázatok mérséklésében.

Üzleti fókusz

Könyvvizsgálat

Számviteli tanácsadás

Pénzügyi átvilágítás

Vállalatértékelés

Adótanácsadás

Speciális minősítések

IFRS minősítés

Befektetési vállalkozási minősítés

Pénzügyi intézményi minősítés

Iparági fókusz

Autóipar

Kereskedelem

Termelés/Gyártás

Ingatlankezelés

Nonprofit szervezetek

Szolgáltatások

  • Éves beszámolók könyvvizsgálata
  • Konszolidációs csomagok könyvvizsgálata
  • Átalakulások könyvvizsgálata
  • Apportértékelés
  • Cégértékelés
  • Tranzakciós tanácsadás
  • Pénzügyi átvilágítás
  • Számviteli tanácsadás
  • IFRS tanácsadás
  • Adótanácsadás

Bővebben »

Lépjen velünk kapcsolatba!